POTRAGA ZA AMAROM RAMIĆEM: Mladi Tuzlak “kao da je u zemlju propao”

Od nestanka Tuzlaka Amara Ramića proteklo je 12 dana, a o njemu nema nikakvih informacija. Istražitelji ovakav slučaj ne pamte, jer 21-godišnji student elektrotehnike, kako je rečeno, “kao da je u zemlju propao”.

Amar je iz stana u tuzlanskom naselju Brčanska Malta izašao 2. maja oko 16.20 sati. Porodici je rekao da ide do grada. Mladić visok skoro dva metra na sebi je tada imao tamno sive duboke “adidas” patike, crnu majicu, donji dio crne trenerke, ruksak i gornji dio crne trenerke, koju je u trenutku napuštanja zgrade nosio preko ruke. Njegov izlazak i stana zabilježila je i nadzorna kamera.

Od tada do danas niti jedna informacija o ovom mladiću nije se pokazala kao pouzdana.

– Naši istražitelji trenutno ne djeluju na terenu, jer nemamo informacija koje bi mogli provjeriti. To je ono što mi zovemo potraga smanjenim intenzitetom. U stalnom smo kontaktu sa MUP-om Tuzalnskog kantona, ali niti jednu relevantnu informaciju nismo dobili – kaže Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Prve informacije nakon nestanka su provjerene i pokazale su se kao nerelevantne. Za Amarom su istražitelji tragali na području Tuzle, Zvornika, Bijeljine, Kalesije, Sapne i Teočaka, ali i u srbijanskom Malom Zvorniku, a rezultata nije bilo.

– Sigurno da je porodici u ovom trenutku veoma teško. Bilo kakva nova informacija da se pojavi mi ćemo reagovati na terenu vrlo brzo – zaključuje Spahović.

Porodica apelira na sve one koji imaju neku informaciju da odmah kontaktiraju njegovog oca Mehmeda na broj telefona 061/163-987 ili posjete najbližu policijsku stanicu.

The post POTRAGA ZA AMAROM RAMIĆEM: Mladi Tuzlak “kao da je u zemlju propao” appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]