Tvrđava Gradina Srebrenik

Ponovo raspisan tender za izgradnju toplovoda u Srebreniku

FOTO: Ilustracija

Nakon što je prošli tender vezan za toplifikaciju grada Srebrenika poništen općinsko rukovodstvo uhvatio se posla, te ponovo raspisalo javni poziv za izvođenje radova na izgradnji toplovoda za distribuciju toplotne energije, potvrdio je za ekapija.ba Fahrudin Karić, koordinator projekta u Općini Srebrenik. Tender će biti završen za 20-tak dana, te ovoga puta, ističe Karić očekuju mnogo više ponuđača kako bi se valjano mogla obaviti tenderska procedura i krenuti sa toplifikacijom.

“Očekujemo od ponudača da ovoga puta da bolje pripreme tendersku dokumentaciju kako bi projekat u predviđenim rokovima priveli kraju te niže cijene ponude”, kaže Karić, naglašavajući kako se početak radova na izgradnji toplane može očekivati već u maju, a završetak objekta u septembru ove godine. “Također, računamo i da bi i izgradnja toplovoda mogla početi u julu i završiti u septembru.” Karić pojašnjava kako se u okviru projekta u fazi projektovanja nalazi još jedna toplana, manjeg kapaciteta, te ako se projekat završi u predviđenom roku, očekuje se da će i za ovaj posao biti raspisan tender, koji bi već naredne godine bio u fazi izrade.

Projekat toplifikacije vrijedan je pet miliona maraka. Sličan projekat u BiH postoji jedino u Gračanici, iako će se se po mnogo čemu ovaj u Srebreniku razlikovati. Imat će više kotlovnica bez posade koji će biti bliže konzumentima, te će biti nasličniji onim koji se grade po gradićima Austrije i Njemačke.

(Srebrenik.NEtwork/eKapija.ba)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši