Tvrđava Gradina Srebrenik

Poljski predsjednik i supruga poginuli u avionskoj nesreći

Poljski predsjednik Lech Kaczynski putovao je u subotu ujutro u Rusiju na 70. obljetnicu masakra u Katiskoj šumi gdje su sovjetske vojne snage poubijale tisuće Poljaka. Poljski službenici u zračnoj luci rekli su da nema vijesti o preživjelima.
Avion u kojem je bio i poljski predsjednik Lech Kaczynski srušio se u subotu ujutro dok je išao prema ruskom aerodromu u Smolesnku.
Poljski službenici u zračnoj luci rekli su da nema vijesti o preživjelima u avionu, javlja BBC.
Kaczynski je putovao u Rusiju na 70. obljetnicu masakra u Katinskoj šumi gdje su sovjetske trupe pobile tisuće Poljaka.
Ruski mediji izvijestili su o 87 poginulih u zrakoplovnoj nesreći, ali i oni tvrde da se još ne zna je li itko preživio pad zrakoplova.
Ministar vanjskih poslova Poljske rekao je za Associated Press da je poljski predsjednik sa suprugom bio u zrakoplovu koji se srušio.
Regionalni guverner Smolenska Sergei Antufiev rekao je za rusku televiziju da nitko nije preživio
“Dok se pripremao za slijetanje, avion poljskog predsjednika nije uspio doći do sletne staze”, rekao je.
“Prema preliminarnim izvješćima, zrakoplov je zapeo u drveću, pao na tlo, i raspao se u dijelove. Nema preživjelih u toj nesreći”, dodao je on te naveo da se trenutno utvrđuje koliko je ljudi bilo u zrakoplovu.
Prva izvješća govore da je u Rusiju krenulo 85 članova poljske delegacije te da je među njima osim poljskog predsjednika bio i guverner poljske Središnje banke Slawomir Skrzypek.

Net.hr

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši