Tvrđava Gradina Srebrenik

Podignute optužnice protiv Jašarevića, Mulahmetovića, Kešetovića

 

FOTO: Ilustracija

Općinski sud u Gradačcu potvrdio je optužnicu koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona protiv Elvira Jašarevića (28), Nedžada Mulahmetovića ( 30) i Semira Kešetovića (26), svi s područja općine Srebrenik, zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi počinili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa napadom na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

U optužnici je navedena osnovana sumnja da su pomenuti 05.03.2012. godine u Srebreniku, u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada, prvo grubo vrijeđali goste i konobaricu u lokalu, a zatim, prijeteći hladnim oružjem, fizički zlostavljali djevojku naročito drskim i bezobraznim ponašanjem. Tek nakon pozivanja policije od strane vlasnika su napustili lokal. Istog dana su u drugom ugostiteljskom objektu u Srebreniku verbalno vrijeđali goste, a kada je stigla patrola policije kako bi spriječila nasilničko ponašanje, optuženi su ih grubo verbalno vrijeđali i uputili im veći broj prijetnji. Prilikom lišavanja slobode sva trojica su fizički nasrnuli na policajce, a Jašarević je prilikom napada koristio nož i prijetio ovlaštenim službenim licima da će ih ubiti. Policajci su slomili otpor napadača i lišili ih slobode.

Općinski sud Gradačac prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i optuženim produžio pritvor za još dva mjeseca.

Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Tuzla potvrdio je optužnicu koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona protiv dvadesetpetogodišnjeg Adnana Avdića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ovlaštena službena lica MUP-a TK su 16.03.2012. godine prilikom pretresa porodične kuće u Tuzli u kojoj živi osumnjičeni pronašli oko 24 grama materije koja sadrži opojnu drogu heroin. Postoji osnovana sumnja da je pomenutu drogu držao radi daljnje prodaje, te također da je osumnjičeni 10.03. i 16.03. 2012. godine dvjema osobama prodao oko 3 grama iste droge.

Općinski sud Tuzla je na prijedlog postupajućeg tužioca produžio pritvor optuženom za još dva mjeseca.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši