Početak 22. ciklusa edukacije za sticanje zvanja Certificirani računovođa

U prostorijama Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra, je upriličena svečanost povodom početka 22. ciklusa edukacije za sticanje zvanja Certificirani računovođa (CR) organizovane od strane edukativno konsultanske kuće FINconsult.

Cilj ove edukacije je pripremiti kandidata za uspješno polaganje ispita za sticanje zvanja Certificirani računovođa i osposobiti za obavljanje poslova finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije.

Nastava za Certificiranog računovođu (CR) se sastoji iz četiri predmeta: Primjena upravljačkog računovodstva, Primjena finansijskog menadžmenta, Revizija i sistemi interne kontrole, Finansijsko izvještavanje 2 sa ukupno 72 nastavna časa.

FINconsult već 10. godinu provodi ove edukacije u Sarajevu, Tuzli, a povremeno u Bihaću i Zenici. Edukaciju je do sada uspješno završilo više od 1.000 osoba.

“Ovom edukacijom učesnici nastoje obnoviti, proširiti, osavremeniti znanja, vještine i podignuti nivo stručne kompetentnosti u obavljanju finansijsko-računovodstvenih i menadžerskih poslova.

Prema zvaničnim podacima prolaznost kandidata educiranih u FINconsult-u je iznad prosjeka prolaznosti na ispitima za sticanje zvanja u finansijsko-računovodstvenoj profesiji u BiH.

Certifikat računovođe je postao standard za sve one koji su u biznisu, a posebno za one koji se bave finansijsko-računovodstvenim i menadžerskim poslom i nosi višestruke koristi:

  1. Konkurentniji ste na tržištu rada (prema zvaničnim podacima službi za zapošljavanje nema nezaposlenih osoba koje imaju certifikat CR). Dobivanje certifikata znači dobivanje i zaposlenja.
  2. Bolji, plaćeniji i sigurniji poslovi.
  3. Mogućnost otvaranja vlastitih računovodstvenih servisa ili savjetodavnih agencija”, istakao je Doc.dr. Ismet Kalić, direktor edukativno-konsultanske kuće FINconsult.

Osim edukacije za certificiranog računovođu, saradnja sa učesnicima edukacije se realizuje kroz njihovo pohađanje seminara kontinuirane profesionalne edukacije, pretplatom na međunarodno indeksirani naučno stručni časopis Poslovni konsultant, podršku učesnicima kroz odgovore naše kuće na pitanja poslovne problematike sa kojima se susreću. Posebna podrška je onim kandidatima koji se odluče na otvaranje vlastitih računovodstvenih servisa i savjetodavnih agencija.

Svi zainteresovani koji se nisu prijavili na Edukaciju za sticanje zvanja Certificirani računovođa, mogu to izvršiti u toku naredne sedmice. Informacije i prijave na www.finconsult.ba.

FINconsult je osnivač Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra. Početak nastave na Visokoj školi FINra je u oktobru 2017. godine. UPIS U TOKU! Više informacija na www.finra.ba

The post Početak 22. ciklusa edukacije za sticanje zvanja Certificirani računovođa appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]