POČASNA KONZULICA BIH Đemila Talić Gabriel: Našim ženama treba više snage i mnogo samopouzdanja!

Drugog festivalskog dana u Hotelu Tuzla održani su brojni paneli i sjajna predavanja na raznovrsne teme, što je posebno radovalo sve prisutne. 

Svi koji su odlučili provesti vrijeme na Festivalu savremene žene nisu znali na koji panel bi prije išli, čemu bi prije prisustvovali i koga bi slušali, jer je cijeli program bio popunjen sjajnim predavačima koji itekako imaju šta reći.

Jedna od naših govornica drugog festivalskog dana bila je počasna konzulica BiH u Južnom Novom Welsu, koja svojom pojavom plijeni pažnju, a svojim radom osvaja sva srca, Đemila Talić Gabriel, koja je rekla kako je pozitivno iznenađena i oduševljena cijelim događajem, te da ne vidi niti jednu manu što se tiče organizacije.

“Ovo je jedinstven događaj, prvi na prostorima cijele države, ovakvo nešto se još nikada nije desilo. Ovakvih događaja treba više, i kod nas i u regionu, jer, na tlu, recimo Australije odakle sam ja doputovala u Tuzlu, žena je jako zastupljena. Našim ženama treba snaga, samopouzdanje, jer su naše žene samozatajne dok su ovdje, međutim, kada odu vani dobiju krila i ne znam šta ih sputava ovdje. Svaka vam čast za ovaj događaj”, rekla nam je Đemila Talić Gabriel.

Ujedno je njen panel na temu “Heroine našeg vremena”, pored panela “Kako dalje?” bio posljednji za ovaj drugi festivalski dan.

Oba panela u završnici predavanja su oduzela dah, okupila mnoštvo publike i dali su motivaciju svim prisutnim za svaki novi dan.

The post POČASNA KONZULICA BIH Đemila Talić Gabriel: Našim ženama treba više snage i mnogo samopouzdanja! appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]