Tvrđava Gradina Srebrenik

Pismo ogorčenog čitaoca o izboru direktora škole: `OVOGA SE STIDIM KAO SREBRENIČANIN`

Amir Mehmedović iz Srebrenika poslao  je pismo u vezi kontroverznog izbora direktora u spomenutom gradu. Kaže da iza svega što je napisao stoji u cijelosti. Pročitajte o čemu je riječ…

PrvaOSSrebrenik

Svojevremeno se pisalo, na svim medijima, o smjenama direktora u Srebreniku. Vjerovatno jedna od mnogih stvari kojih se stidim kao Srebreničanin. Izgleda da je došlo do “druge runde” smjena/izbora direktora u mojoj mahali.

Igrom slučaja riječ je o školi koju sam i ja završio još u ratnim danima. Škola koja je uvijek bila prva na općini ispred svih drugih i samo ime joj to govori “Prva osnovna škola”. Opet, igrom slučaja u toj školi je v.d. direktora moj otac zadnjih nekoliko mjeseci i mislim da je trenutno jedini nestranački izabran v.d. u općini a možda i šire. Eto i to se, ponekad, desi.

Prije nekoliko dana došlo je do novih izbora za direktora pomenute škole. Kandidati za tu “vrhovnu” poziciju bijahu Amira, Kimeta i Nerdina. Obzirom da je škola o kojoj pišem na zadnjim političkim podjelama škola pripala jednoj stranci tako je i kandidat za “vrhovnu” poziciju ispred te stranke izabran za direktora. Prezimena od svih ne znam pa ne pisah ni jedno.

Ne bi tu vjerovatno bilo ništa sporno da pomenuti kandidat nije imao dovljno radnog staža da bi uopšte bio kandidat za direktora. Ali kako sve ide po stranačkoj liniji onda na takvu jednu “sitnicu” se može progledati kroz prste. Kako sadašnji v.d. direktora nije neki čovjek koji bi pustio takvu stvar da prođe “pa da se po mahali svašta o njemu priča” trenutno je obustavio primopredaju dužnosti jer je čekao mišljenje ministarstva glede izbora direktora koji nema sve uslove.

Danas (12.02.) je pozvan na sastanak kod ministrice obrazovanja nauke kulture i sporta TK zajedno sa novoizabranom direktoricom. Očekivavši da ministrica nakon uvida u dokumentaciju poništi izbor ili predloži neko drugo rješenje. Dobio je prijetnje tipa “Vi se morate skloniti sa mjesta direktora!!! Ja ću Vama policiju poslati!!!”.

Moj otac će sutra (13.02.), najvjerovatnije, nastaviti da obavlja svoj posao nastavnika matematike i fizike. A ovo je dokaz da kojekavi izbori direktora, zapošljavanje i bilo šta drugo u javnim ustanovama je daleko od onog što se zove “poštivanje zakona”, ako takvo nešto još postoji kad su javne ustanove u pitanju.

Sve ove stvari se mogu provjeriti a ja stojim iza svake riječi koju sam ovde napisao.

(Doznajemo.com)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši