Ozvaničena saradnja PMF-a i kompanije SISECAM Soda Lukavac

Na današnjoj ceremoniji održanoj u prostorijama kompanije SISECAM Soda Lukavac, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuli, prof.dr. Vedad Pašić i generalni Direktor SISECAM Soda Lukavac Sefa Özincegedik, potpisali su sporazum o međusobnoj suradnji u oblasti edukativnih, istraživačkih i naučnih djelotnosti.

Delegaciju Prirodno-matematičkog fakulteta još su činili i prof.dr Amira Cipurković, voditeljica odsjeka za hemiju, te doc.dr. Benjamin Ćatović, također sa odsjeka za hemiju. Svečanom potpisivanju prisustvovala je i rektorica Univerziteta Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Nermina Hadžigrahić.

“Ovaj sporazum je od velike važnosti za naš Fakultet i suradnju akademske zajednice sa realnim sektorom uopće, te će između ostaloga, omogućiti i studentima hemija na PMF-u da praktičnu nastavu obavljaju u fabrici sode u Lukavcu. Radujemo se budućoj suradnji sa SISECAM Soda Lukavac te planiramo nastaviti jačanje veza našeg fakulteta sa privredom”, kazali su u PMF-u.

The post Ozvaničena saradnja PMF-a i kompanije SISECAM Soda Lukavac appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]