Tvrđava Gradina Srebrenik

Ozvaničen početak rada novootvorenog rudnika krečnjaka u Bjelavama kod Srebrenika

Potpisivanjem ugovora o koncesiji za eksploataciju kamena između Željka Knežičeka, ministra industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK-a i Musić Mersudina, direktora d.o.o “Jablan” Srebrenik, krajem oktobra 2011.g., ozvaničen je početak rada novootvorenog Rudnika krečnjaka u Bjelavama kod Srebrenika. Na prigodnoj svečanosti ministar Knežiček je istakao: -Samo otvaranje novog rudnika, što je samo po sebi za slavlje, ni nova radna mjesta nisu ovdje najbitnija. Najbitnije je da imamo zdrave ljude i sigurnu radnu snagu, jer se mašine, tehnologija i metode otkopavanja mogu zamijeniti ali se ne može zamijeniti čovjek, ukoliko strada. Sigurnost ljudi mora biti prioritet i to mora biti prva obaveza menadžmenta. –Uz primarnu eksploataciju kamena na području 10 hektara, nova investiciona ulaganja u opremu omogućiće otvaranje novih radnih mjesta.

Trenutno je uposleno 15 radnika a nabavkom modernije opreme te uspostavom nove tehnologije, kada ćemo početi proizvoditi proizvode više faze prerade i u šta ćemo do marta 2012. godine uložiti od 2 do 3 miliona KM, omogućiće se zaposlenje još 15 radnika. -istakao je direktor Musić. Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovao je i Mehmed Bajrektarević, načelnik općine Srebrenik, koji je kazao: -Ovim činom dobili smo još jednu legalnu, kvalitetnu firmu, koja će se baviti proizvodnjom kamenih agregata i koja će zaposliti nove radnike. Za nas je ovaj čin posebno značajan obzirom da će 80 posto koncesionih naknada ići u općinski budžet, što će nam omogućiti nastavak dosadašnjih intenzivnih ulaganja u infrastrukturu.

Izvor: srebrenik.ba

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Jedan komentar

  1. Kolko je dobro duplo je nezdravo za narod u blizini kakav ce zrak od sad udisati i koju ce cijenu platit to ce samo oni znati pogotovu Bjelave.

Komentariši