Ova godina će biti ključna za zemlje zapadnog Balkana

Johanes Han (Johannes Hahn), komesar Evropske unije za politike susjedstva i proširenja, na svom Twitter profilu, oglasio se povodom Nove godine gdje je kazao “da će naredna godina biti ključna za zemlje zapadnog Balkana”.

– Na kraju godine pune izazove želio bih se zahvaliti našim partnerima u bližem i daljnjem susjedstvu za posvećenu saradnju kroz 2017. godine. Budimo ponosni na zajednička dostignuća i pojačajmo napore u poljima gdje progres treba tek da bude ostvaren – poručio je Han na Twitteru i dodao:

– Godina 2018. će biti ključna za zapadni Balkan kao i prilika za još bližu saradnju sa svim partnerima u zajedničkim izazovima. Svim partnerima, političarima i građanima želim mirnu i sretnu Novu godinu. Oblikujmo budućnost zajedno za našu omladinu.

The post Ova godina će biti ključna za zemlje zapadnog Balkana appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]