Načelnik posjetio Centar za dnevni boravak osoba sa posebnim potrebama

RAPATNICA - SREBRENIK - CENTAR - 2015 007Dana 28.01.2015. godine, Općinski načelnik Nihad Omerović je posjetio Centar za dnevni boravak djece i osoba sa posebnim potrebama u Srebreniku. U toku posjete je upoznat sa do sada realizovanima aktivnostima i projektima koje je ovaj Centar i Udruženje penzionera i civilnih invalida I i II kategorije, realizovalo, kao i sa planovima za ovu godinu, o čemu je govorio predsjednik ovog udruženja Enes Džanić.

Općina Srebrenik je jedna od rijetkih u BiH, a jedina na TK-a, koja je uspjela realizovati projekat izgradnje nove i namjenske zgrade – Centra za dnevni boravak djece i osoba sa posebnim potrebama. Realizaciju ovog projekta su pomogli; UN i nerezidentni ambasador UN u BiH  Yuri Afanasiev, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku TK-a, kao i Općina Srebrenik. Aktivnije učešće svih, a posebno roditelja djece sa posebnim potrebama, uz stručne, kvalifikovane i educirane kadrove, na brizi oko djece i osoba sa posebnim potrebama, jeste primaran i jedini cilj kojem se treba težiti. Putem projekata i pomoći prijatelja iz BiH i Evrope, naš Centar treba i može da funkcioniše još bolje i kvalitetnije, a svi oni kojima je on namijenjen da budu sretniji i zadovoljniji.

Dogovoreno je da se čim prije riješi i pitanje ko će upravljati i rukovoditi Centrom i njegovim radom, naravno uz punu podršku i nadzor Općine Srebrenik i resornih službi.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]