Općina Živinice bužetski novac troši na istinske potrebe građana: Dom zdravlja dobio potpuno novo i opremljeno sanitetsko vozilo

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice je dobila potpuno novo sanitetsko vozilo, sa svom pratećom tehničkom opremom, ukupne vrijednosti oko 90.000,00 konvertibilnih maraka. Sredstva za nabavku novog sanitetskog vozila obezbjeđena su iz Budžeta Općine Živinice za 2018. godinu.

Prema riječima načelnika Samira Kamenjakovića prošle godine je uloženo ukupno oko 600.000,00 KM u Dom zdravlja i Službu hitne medinske pomoći. Ulaganje u obnavljanje i nabavku nove opreme kada je u pitanju Dom zdravlja nastavit će se i u budućnosti, da bi građani Općine Živinice imali u potpunosti sve usluge koje i zaslužuju.

“Cilj nam je da pomognemo da se uslovi, u cijelom Domu zdravlja, ali poseban akcenat stavljamo na Službu hitne medicinske pomoći, poprave i dovedu na onaj najbolji i najkvalitetniji nivo gdje bi se građanima moglo pomoći na najbolji mogući način. Dakle, pomaganjem i ulaganjem u Dom zdravlja i Hitnu službu automatski pomažemo i našim građanima.

Sanitetsko vozilo je tehnički opremljeno za sve uslove, dakle, može doći na bilo koje mjesto na teritoriji Općine Živinice, ima punu tehničku opremu. Mi ćemo nastaviti dalje da ulažemo u Dom zdravlja.
Već sam istakao da smo u prošloj godini uložili negdje oko 600.000,00 KM u Službu hitne medicinske pomoći i u Dom zdravlja u cilju stvaranja što kvalitetnijih uslova za pružanje zdravstvenih usluga našim građanima.

Ako želimo da imamo kvalitetnije uslove moramo stalno obnavljati opremu. Oprema u Hitnoj službi, prema informacijama koje sam dobio, je zaista istrošena, a naročito sanitetska vozila koja su neophodna da se na najbrži način reaguje da bi se pomoglo svim građanima.

Uradit ćemo sve u budućnosti kako bi pomogli da građani imaju u potpunosti usluge koje i zaslužuju. Većina građana se nalazi na teritoriji koja je dosta udaljena od Hitne službe i dobili smo informacije da kada građani zovu Službu hitne medicinske pomoći da dođu na intervenciju, oni imaju problem upravo te tehničke prirode, naročito kada su u pitanju sanitetska vozila.

Mi ćemo se truditi da i u budućnosti Općinu Živinice dovedemo na kvalitetniji nivo, naročito kada je u pitanju zdravstvo i svi drugi segmenti življenja i života, dakle da stvorimo uslove da naši građani žive ljepše i ugodnije.”










Izvor: samirkamenjakovic.ba

The post Općina Živinice bužetski novac troši na istinske potrebe građana: Dom zdravlja dobio potpuno novo i opremljeno sanitetsko vozilo appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]