Omer Škaljo isključen iz SDA zbog “ličnih interesa”

Saopćeno je da je na jučerašnjoj sjednici Općinskog izvršnog odbora SDA Zenica procijenjeno da su uz Omera Škalju isključeni i Miralem Redžić, Kemal Efendić i Selmir Čolaković, jer je procijenjeno da su djelovali protivno Statutu SDA.

Zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Mahir Mešalić prvi je otkrio informaciju o otpremnini, navodeći tada da je Škaljo, zastupnik SDA u Parlamentu FBiH i član Glavnog odbra SDA, uspio ostvariti san u Bosni i Hercegovini.

Mešalić je, međutim, skeptičan prema jučerašnjoj odluci donesenoj na sjednici Općinskog izvršnog odbora SDA Zenica, kazavši za Klix.ba da je isključenje zakasnjelo.

“Trebalo je da Omer Škaljo ranije bude isključen iz stranke za sve zloupotrebe položaja. I ne samo isključen, već i krivično gonjen zajedno sa svim rukovodiocima SDA koji su mu pomogli da nepotistički zaposli kompletnu porodicu, što u Elektroprivredu, što u ostala preduzeća”, kazao je Mešalić, dodavši da on nije imao mjeru.

Mešalić je dodao da očekuje sada da SDA smijeni direktora i izvršnog direktora Elektroprivrede Bajazita Jašarevića i Nevada Ikanovića, kao i ostale rukovodioce koji učestvuju u zapošljavanju isključivo SDA kadra.

“Tražimo da, ukoliko imaju bilo kakvih saznanja o zloupotrebama položaja, pokrenu krivični postupak. Naravno, ukoliko imaju dokaze da je Škaljo počinio djela koja mu pripisuju, odnosno da je učestvovao u nepotističkom zapošljavanju”, kazao je Mešalić.

Dodao je da SDA ima veliki broj primjera nepotističkog zapošljavanja u Tuzlanskom kantonu.

“U UKC-u Tuzla je zaposleno blizu 200 osoba, medicinskog i nemedicinskog osoblja, čime je ta institucija stavljena pred bankrot. U Tuzli se isto tako zapošljavaju u Elektrodistribuciju i ostala javna preduzeća”, rekao je Mešalić, dodavši da niko nije smijenjen osim čovjeka koji se povlači u penziju.

Iz zeničke SDA saopćeno je da okreću novi list u svom radu i da će nastavit reformske procese o čemu će javnost, navode, u svakom momentu biti obaviještena.

Izvor: klix

The post Omer Škaljo isključen iz SDA zbog “ličnih interesa” appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]