Olovo se oprostilo od stradalih mladića: Trebali doći za praznike, a klanjane su im dženaze

U prisustvu skoro 1000 ljudi u selima Klinčići i Musići kod Olova danas je klanjana dženaza mladim fudbalerima Ibri Merdanu (30) i Benarisu Karamoviću (20) koji su poginuli u noći sa 6. na 7. decembra ove godine u saobraćajnoj nesreći u Finskoj.

image
Merdanu je dženaza obavljena u 12.30, a Karamoviću sat kasnijeAmer Kajmović

Dženaza Ibri Merdanu obavljena je u Klinčićima u 12.30 sati, dok je ukop mladog Benarisa obavljen u selu Musići sat kasnije.

Obojica mladića živjeli su i radili u Finskoj. Nastupali su, zajedno sa još nekoliko fudbalera, za finski niželigaški Narpes Kraft.

Do nesreće je, kako je Oslobođenje ranije pisalo, došlo kada se vozilo, u kojem su se nalazili mladići, iz neutvrđenih razloga podletjelo pod kamion.

image
Amer Kajmović

Prema riječima Kenana Mujagića nesretni mladići su stradali 30-ak kilometara od mjesta gdje su živjeli u Finskoj.

– Trebali smo sva trojica doći za praznike u Olovo i da Novu godinu provedemo u Sarajevu. Ja sam nam tražio zajednički smještaj, kroz suze priča Mujagić.

image
Amer Kajmović

Pojašnjava da je Karamović u Finskoj živio 10 godina sa roditeljima.

– Tamo se školovao. Učio je jezik, išao u školu. Dva dana poslije nesreće je trebao napuniti 20 godina. Ibro je radio sa

image
Amer Kajmović

Benarisovim roditeljima u jednoj fabrici koja se bavila proizvodnjom krastavaca, pojašnjava Mujagić, koji se sa ostalim prijateljima oprostio od dvojice stradalih mladića.

image
Amer Kajmović

Na društvenim mrežama od njih su se oprostili brojni prijatelji. Među njima i nogometaš Nikola Erceg, igrač Sijemija, inače rođeni Beograđanin.

image
Obojica stradalih mladića živjeli u Finskoj/ Amer Kajmović

The post Olovo se oprostilo od stradalih mladića: Trebali doći za praznike, a klanjane su im dženaze appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]