Srebrenik.NET / Vijesti / Održan Okrugli sto “32. godine nakon Tita”

Održan Okrugli sto “32. godine nakon Tita”

OO FOM SDP BiH Srebrenik je u petak, 04.05. 2012. godine u okviru obilježavanja godišnjice smrti Josipa Broza Tita zajedno sa Udruženjem građana “Josip Broz Tito” Srebrenik i Udruženjem Antifašista i boraca NOR-a Srebrenik, prisustvovao historijskom času i odavanju počasti ispred biste Josipa Broza Tita. Skupu su prisustvovali  i brojni građani, kao i učenici Mješovite srednje škole Srebrenik, a prisutnima se obratio profesor Sadil Mehmedović, inače predsjednik Udruženja građana “Josip Broz Tito” Srebrenik.

Istog dana, sa početkom u 19h,u Plavoj sali Doma kulture Srebrenik, a u saradnji sa Udruženjem građana “Josip Broz Tito” Srebrenik organizovao Okrugli sto na temu “32. godine nakon Tita” i promociju knjige “Fašistička zloćudna misao” autora: prof. dr Edhem Muftić i Atif Kujundžić.
Autorsko djelo “Fašistička zloćudna misao”  predstavlja svojevrsan esej o političkom manifestu Adolfa Hitlera “Mein kampf” i pokušaj da se ukaže na izvore i uzroke koji su uvjetovali takvu koncepciju i na toj osnovi praksu koja  je na najmračniji i najtragičniji način obilježila prvu polovinu 20.og stoljeća.Okruglom stolu i promociji knjige su pored mnogobrojnih članova OO SDP BiH Srebrenik  i Udruženja JBT, prisustvovali i gosti: članovi OO SDP BiH Lukavac, predstavnici OO FOM SDP BiH Gračanica, kao i predstavnik KO FOM SDP BiH Tuzla, a u svojstvu promotera djela prisustvovao je mr. Munib Efendić.

One comment

  1. Svim građanima naše općine Srebrenik
    želim:
    sretan 9. maj Dan pobjede nad fašizmom
    i Dan Evrope !

Ostavi komentar