Objavljena fotografija s obdukcije Davida Dragičevića koja je dokaz užasa kroz koji je nesretni mladić prošao

Na FB grupi “Pravda za Davida” objavljena je fotografija snimljena prilikom obdukcije surovo ubijenog Davida Dragičevića.
 

Fotografija je vrlo uznemirujuća, objavio je na svom blogu Slobodan Vasković.

Fotografija svjedoči da je David brutalno pretučen prije nego što je ubijen. Egzekutori su, kako fotografija svjedoči, pokazali neviđenu svirepost, piše Vasković na svom blogu.

Istovremeno, dodaje on, fotografija je novo, kristalno jasno svjedočanstvo da Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, i Darko Ćulum, direktor policije, štite naručioce ubistva i egzekutore, prenosi Avaz.

Lukač, Ilić i Ćulum su direktni saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića jer su negirali, piše Vasković, u više navrata da je on ubijen, tvrdeći da je smrt zadesna i da “nema elemenata krivičnog djela”.

Saučesnik ubica i naručilaca ubistva je i patolog Željko Karan, koji je maksimalno minimizirao teške, strašne, užasne povrede nanesene surovo, brutalno, monstruozno, jezivo ubijenom Davidu Dragičeviću.

Karan je izjavio da je obdukcijom utvrdio da su Davidu nanesene lakše tjelesne povrede. Fotografija je svjedočanstvo njegovih laži.

Fotografija je i svjedočanstvo da, osim vrha MUP-a RS, ubice i naručioce ubistva, kao i njihove saučesnike, štiti i Okružno tužilaštvo Banja Luka, preciznije, tužilac Dalibor Vrećo, prenosi Avaz.

The post Objavljena fotografija s obdukcije Davida Dragičevića koja je dokaz užasa kroz koji je nesretni mladić prošao appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]