Objavljen ljetni raspored letenja na aerodromu Tuzla, uvedene i nove linije

Ljetni raspored letenja znači da će ponedjeljkom i petkom na Međunarodnom aerodromu Tuzla biti obavljano po sedam letova, četvrtkom pet, a ostalim danima po šest letova.

Tako će se na tuzlanskom aerodromu na sedmičnom nivou realizovati do 45 letova, kojim je obuhvaćeno 16 destinacija. Za razliku od prošlogodišnjeg ljetnog plana letova, među ovim destinacijama su i neke nove.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović naveo je da se vraća stara linija za Bratislavu koja počinje 25. aprila, nova linija za Beč počinje s 27. aprilom, a nova linija za Baden Baden 18. jula.

– Također, važno je napomenuti da se i broj operacija za udarne destinacije u toku sedmice povećava tako da će Dortmund biti povećan sa tri na šest u toku sedmice, Basel sa dvije na šest i Malmo na šest – rekao je Karasalihović.

Novo je i da će najavljena izgradnja carinskog skladišta za avio-gorivo početi najkasnije naredne sedmice. To će doprinijeti izgradnji jednog modernog aerodroma, kažu u Upravi Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Karasalihović je rekao da će izgradnja skladišta početi u narednih pet do šest dana tako da će biti u mogućnosti da omoguće najpovoljnije cijene na Međunarodnom aerodromu Tuzla što se tiče samog goriva.

– Mislim da će naše kompanije koje sada lete, i one s kojim budemo sarađivali u budućnosti, biti zadovoljne s cijenom goriva koja utiču na cijene u aviotransportu – istakao je Karasalihović.

Što se tiče ljetnog reda letenja, s obzirom na to da on donosi i različite termine polijetanja i slijetanja, iz Wizz-aira su pozvali putnike da prate njihovu web stranicu, baš kao što se odnedavno svi putnici mogu informisati i posredstvom web stranice Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Izvor: fena

The post Objavljen ljetni raspored letenja na aerodromu Tuzla, uvedene i nove linije appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]