X
    Categories: Vijesti

Novogodišnje aktivnosti Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja PIPOL Tuzla

Tvrđava Gradina Srebrenik

Udruženje „PIPOL“  Tuzla u protekloj sedmici realizovalo je veliki broj aktivnosti za djecu oboljelu i izliječenu od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona. U sklopu projekta „Vrata u svijet“ koji se realizovao pod pokroviteljstvom općine Tuzla, BH Telecoma i Fondacije tuzlanske zajednice u Srebreniku su 23.12.2012. godine organizovane  kreativne i zabavne radionice za PIPOL raju te je upriličeno je novogodišnje druženje članova i prijatelja Udruženja „PIPOL“  prilikom kojeg su najmlađim članovima Udruženja uručeni i  prikladni novogodišnji paketići. Veliki prijatelji Udruženja kompanija „Venera“ iz Tuzle, generalni zastupnici svjetski poznatog brenda Milka za područje Bosne i Hercegovine, naročitu pažnju u svom poslovanju poklanja društvenoj odgovornosti. 29.decembra 2012. godine ova kompanija je Udruženju „PIPOL“ donirala novogodišnje paketiće za djecu oboljelu od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona, koji su danas podijeljeni na odjeljenju hematologije i onkologije mališanima koji su trenutno na liječenju na Klinici za dječije bolesti u Tuzli. S obzirom da se najveći broj mališana oboljelih od malignih oboljenja, zbog neadekvatnih prostornih kapaciteta  liječi na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, preostali novogodišnji paketići našim herojima  će biti uručeni na kućnu adresu nakon povratka sa liječenja iz Sarajeva.

Udruženje „PIPOL“ zahvaljuje svima što su  prepoznali  potrebe i probleme naših mališana i njihovih porodica, a kao nagradu za humanost im šaljemo bezbroj osmijeha i mnogo radosti sa lica mališana oboljelih od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona.