Tvrđava Gradina Srebrenik

Nova prilika za osobe sa evidencije Biroa za zapošljavanje Srebrenik

S ciljem privremenog radnog angažovanja i stvaranja dohotka za osobe sa evidencije lokalnog biroa za zapošljavanje, jučer su predstavnici Fonda otvoreno društvo BiH, općine Srebrenik i izvođača radova (Javno preduzeće “9 Septembar” Srebrenik i “Hidromont” doo Srebrenik) potpisali ugovore o realizaciji dva radno – intenzivna projekta.

Projektima će biti obuhvaćeni radovi na čišćenju vodotoka i divljih deponija na području općine Srebrenik i uređenje centra grada i gradskog poligona (školsko igralište) u općini Srebrenik. Time će biti ostvareno 12.260 radnih sati kroz privremeno radno angažovanje osoba sa evidencije lokalnog biroa rada, čime će 51.000 KM biti upotrijebljena za privremeno angažovanje radne snage.

Planirano je da se oba projekta realizuju u periodu od dva mjeseca. Ukupna vrijednost radova iznosi 138.054,30 KM, od čega je 100.000 KM obezbijedio Fond otvoreno društvo BiH, dok je općina Srebrenik obezbijedila 38.054,30 KM.

Projekti u općini Srebrenik se finansiraju iz sredstava Fonda za hitne namjene Fonda otvoreno društvo BiH, koji je osnovao George Soros sa namjerom da podrži projekte u državama južne i srednje Evrope, koji treba da pomognu onim kategorijama stanovništva koje su najviše pogođene ekonomskom i finansijskom krizom.

Općina Srebrenik je, uz još 19 BiH općina identifikovana kao korisnik sredstava ovog Fonda, s obzirom na visok nivo nezaposlenosti i nizak nivo privrednih aktivnosti.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši