Nisu ga snimili zbog prekoračenja brzine: S traktorom uništio šest radara

Neobičan “zločin” na njemačkim cestama. U ponedjeljak navečer uništeno je šest stacionarnih uređaja za mjerenje brzine u i oko Gernsheima.

Kuriziotet je da je počinilac 63-godišnji vozač malog crvenog traktora!?  Svjedoci su prijavili ova nedjela policiji koja je pronašla i uhapsila trakoristu u utorak rano ujutro.

“Još istražujemo njegove motive za ovaj vandalski čin. Nije bio pijan, ne znam zašto su ga iznervirali radari. Sigurno ga nisu ‘snimili’ jer njegov traktor razvija brzinu od svega 6 km/h“, izjavio je začuđeni glasnogovornik policije Bernd Hochstädter.

Bilo kako bilo, u svom rušilačkom pohodu traktorista je napravio štetu od 100-tinjak hiljada eura.

The post Nisu ga snimili zbog prekoračenja brzine: S traktorom uništio šest radara appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]