NEVIĐENA SRAMOTA Pomahnitali gledatelji i roditelji navalili na maloljetne igrače: U tučnjavi s dječacima učestvovalo 50-ak ljudi!

NK Slavija iz Slavonskog broda je na svojoj službenoj stranici objavila stravičnu vijest koja je pogodila Slavonski Brod. Naime na utakmici kadeta spomenutog kluba i Željezničara došlo je do opće tučnjave u 77. minuti susreta nakon što je napravaljen prekršaj na jednom nogometašu Slavije.

Čitav haos započeo je manjim naguravanjem dvojice dječaka, ali onda su se uključili i preostali igrači. Izgledalo je sve bezazleno, ali potom je jedan od igrača Željezničara nogom udario igrača Slavije koji je od siline udarca pao na pod kada su ga igrači protivničke momčadi krenuli cipelariti.

Nije dugo trebalo niti geldateljima da upadnu u teren, a riječ je uglavom o roditeljima nogometaša Željezničara. U čitavoj tučnjavi učestvovalo je oko 50-ak ljudi, a povodom čitavog incidenta oglasila se i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

– Dokle smo kao društvo došli kad su odrasli u stanju napasti dijete? Ko će za ovo odgovarati? Zahtijevam da institucije odrade svoj posao i da se ovakav događaj, kakav nikad nije zabilježen u 90-godišnjoj historiji našeg kluba (a pitanje je je li ikad igdje), VIŠE NIKAD NE DOGODI!”, napisala je Jozić.

Klub se i službeno na svojoj stranici očitovao glede ovog stravičnog incidenta.

“U 77. minuti utakmice, nakon prekršaja nad našim igračem, domaći igrač gura rukama istog, nakon kojeg dolazi do naguravanja većine igrača na terenu. U tom trenutku jedan od igrača NK Željezničar udara nogom jednog našeg igrača te isti igrač pada na pod , a ostali igrači domaće momčadi ga počinju gaziti nogama. Tada pomoćni trener naših kadeta pokušava spriječiti tučnjavu i naguravanje, ali ga jedan od domaćih igrača udara šakom u glavu. Nakon toga ulaze gledatelji (većinom odrasli ljudi, roditelji i prijatelji domaćih igrača) na teren te počinje masovna tučnjava. Jedan od gledatelja udara našeg drugog igrača šakom u potiljak nakon kojeg isti igrač pada u nesvijest.”

“Poslije toga pomoćni trener naše momčadi dobiva ponovo šakom u glavu od jednog gledatelja. Nakon toga skoro svi naši igrači i treneri panično bježe u sudačku svlačionicu i zaključavaju se jer se domaći igrači žele i dalje obračunavati. Iza toga pozvana je policija i hitna pomoć. Igrač kadeta i trener starijih pionira pokušavaju ući u sudačku svlačionicu, ali ne mogu jer domaći igrači žele tučnjavu i viču riječima “Zašto se ne želite tući…” isti igrač i trener bježe do autobusa i tada se svi smiruju jer dolazi policija i hitna pomoć. Dva igrača našeg kluba odvozi hitna na daljnje pretrage u bolnicu.”

The post NEVIĐENA SRAMOTA Pomahnitali gledatelji i roditelji navalili na maloljetne igrače: U tučnjavi s dječacima učestvovalo 50-ak ljudi! appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]