Napeto u Banovićima nakon dešavanja u SDA i smjene Gutića

Pojačane su mjere sigurnosti ispred sjedišta SDA u Banovićima nakon posljednjih dešavanja u SDA u Tuzlanskom kantonu, javlja reporterka N1 Adisa Imamović.

U razgovoru za N1, predsjednica Opštinskog odbora SDA Elzina Pirić kaže da su razlog za pojačane mjere prijetnje koje dobija.

“Konstantno smo praćeni od raznih kriminalaca koji su dolazili, ne znam po čijim instrukcijama, ne želim ni nagađati. Poslije ovog terorističkog akta koji se desio u Banovićima u subotu, mogu slobodno kazati da je to teroristički akt, u 21. vijeku na objekat u kojem je bilo 250 mladih neko baci eksplozinu napravu. Jučer sam također dobila da je sljedeća bomba moja, valjda me sačuvaju. Obraćala sam se u subotu i ministru unutrašnjih poslova Federacije gospodinu Čampari i tražila kao federalni poslanik zaštitu od prijetnji i ovih koji me žele zastrašiti”, kazala je za N1 Pirić.

Izvor: N1

U subotu je na ugostiteljski objekat Mirsada Kukića bačena eksplozivna naprava. Od posljedica eksplozije  povrijeđena je jedna ženska osoba.

Eksplozivna naprava je bačena neposredno nakon imenovanja nove kantonalne vlade.

The post Napeto u Banovićima nakon dešavanja u SDA i smjene Gutića appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]