Srebrenik.NET / Vijesti / “Nail Mašić nije otjeran iz Gradine”

“Nail Mašić nije otjeran iz Gradine”

U povodu smrti fudbalera Gradine Naila Mašića, Upravni odbor ovoga Kluba oglasio se Saopštenjem za javnost u kojem se navodi:

SetWidth678-nail-masicNakon saznanja o ovoj tragediji, odmah se odustalo od puta i odgođena je utakmica sa HNK Orašje, održan je sastanak sa igračima i rukovodstvom kluba na kojem se dogovorilo: da se sazove sjednica Izvršnog odbora i da se uputi delegacija u ime kluba koja će posjetiti kuću žalosti i srodnike igrača Naila Mašića, te izraziti saučešće i uručuti simboličnu finasijsku i ljudsku pomoć, što je i učinjeno prije dženaze.

Izvršnog odbora je imenovao delegaciju koju su činili predsjednik kluba Bego Sendić, član koordinacionog odbora Ziher Suljić, direktor kluba Ibro Ibrić i trener Nermin Džanić, dok je dopredsjednik Kemal Alatić imao neodloživ službeni put, ali je učestvovao u kompletnom planiranju posjete i organizacije za dženazu rahmetli Naila.

Na dan dženaze, organizovano sa dijelovima svih selekcija kluba, otišlo se na posljednji ispraćaj i dženazu nikad zaboravljenog rahmetli Naila, pri čemu je položen vijenac kao posljednji pozdrav od kolektiva OFK „Gradina“ Srebrenik. Napominjemo da je rukovodstvo kluba u svim aktivnostima u povodu ovog tragičnog i nemilog događaja bilo jedinstveno i spremno na svaku vrstu solidarnosti i pažnje.

Neutemeljeni komentari preko društvene mreže Facebook kao i drugi slični komentari na štetu kluba, teško su nas sve zajedno obeshrabrili i pogodili, a posebno prozivanje našeg dopredsjednika gospodina Kemala Alatića, koji je svojim aktivnostima i neposrednim finansijskim sredstvima pomagao opstojnost i rad kluba.

U prilog ovoj konstataciji govori i činjenica da se radi o čovjeku dobročinitelju velikog srca i čovjeku koji je najviše podsticao i podstiče mlade igrače, a posebno je bio naklonjen Emilu Turusnoviću i rahmetli Nailu Mašiću. Ove konstatacije su poznate kako u klubu tako i kod šire sportske javnosti. S tim u vezi, molimo sve prijatelje kluba da ovo saopštenje za javnost prihvate kao činjenicu o dobronamjernim postupcima.

Na adresu kluba je pristigao veliki broj telegrama saučesca, kao i telefonskih poziva od strane sportskih kolektiva i sportskih radnika izmeđuostalog: FK Sarajevo, NK Branitelj, gospodin Mehemd Janjoš direktor FK Olimpika, predsjednik NS Posavske županije – Orašje gospodin Iljo Dominković, trener Ivica Visentić i drugi, na čemu se klub zahvaljuje.

O motivima samoubistva mladog Naila Mašića teško nam je bilo šta reći, posljednji put kada je bio u klubu je 27. 01. 2014. g. i tada smo ga, kao i ranije, molili da pristupi redovnom treningu, nakon čega smo mu isplatili troškove mjesečne karte, ali se više nikada nije pojavio i ako se više puta pozivao da se priključi treninzima, što je njegovim srodnicima poznato, tako da nema mjesta za iznošenje neistina da je „otjeran“ iz kluba i slično.

Upravni odbor OFK.Gradina

Ostavi komentar