Tvrđava Gradina Srebrenik

Načelnik Opštine Srebrenik nije prisustvovao Žetvi 2012?

Na mejl naše redakcije stiglo je priopćenje od Hrcatske stranke prava koje prenosimo u cijelosti:

Ovih dana točnije 21.07.2012.godine održana je manifestacija „Žetva 2012“ u Gomjim Hrgovima Općina Srebrenik na kojoj je nazočio predsjednik FBIH gosp. Živko Budimir koji je ujedno bio i pokrovitelj manifestacije.

Prilikom otvaranja ove manifestacije pozdravio je sve nazočne goste, zahvalio se na pozivu organizatora i istaknuo važnost ovakvih manifestacija i održavanju tradicije kako se žela pšenica na stari tradicionalni način.

Očito dok su predsjednik i ostali sudionici žetve uživali u izvodenju starih običaja jedan dio gostiju krojio je plan kako pokvariti ugođaj ove manifestacije, tako da nisu ni primijetili da je desetak televizija snimalo manifestaciju i prikazalo je onakvom kakva je uistinu i što je upukoj
suprotnosti s izjavom koju potpisuje pedsiednik mjesne zajednice gosp. Marko Babić koji je ujedno i predsjednik OO HDZ-a BiH navodeći neviđene laži i klevete prema predsjedniku FBiH.

Marko Babić ide i dalje s lažima kako je predsjednik FBiH omalovažavao općinske dužnosnike te kako se načelnik općine gosp. Mehmed Bajraktarević nije odazvao ovoj manifestaciji zbog nazočnosti predsjednika FBiH.

Zato tražimo od načelnika općine gosp. Mehmeda Barjaktarević da se oglasi priopćenjem i da upozna cjelokupnu javnost kako općine Srebrenik tako i šire o pravim razlozima nedolaska na manifestaciju.

Smatramo da iznesene laži od strane gosp .Marka Babića su uveliko narušile ugled predsjednika FBiH i institucije iz koje dolazi, te ovom prìlikom tražimo od općinskih institucija da pokrenu odgovornost prema predsjedniku mjesne zajednice i o ishodu obavijeste javnost.

Dajemo punu potporu predsjednìku FBiH koji je nazočio na ovoj manifestaciji, a osuđujemo postupke predsjednika mjesne zajednice i njegovih sljedbenika koji su klevetom i lažima pokušali omalovažiti predsjednika FBiH.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši