Tvrđava Gradina Srebrenik

Na području TK registrovana 124 klizišta

Poplave na području Tuzlanskog kantona se smiruju. Svi magistralni i regionalni putevi u kantonu su prohodni. Međutim, nove probleme zadaju klizišta. U posljednja 24 sata na području TK registrovana su 124 klizišta.

U sedam općina na području TK je proglašeno stanje prirodne nesreće izazvano poplavama. Na području Tuzlanskog kantona poplavljeno je oko 800 ha poljoprivrednih površina. Poplavljeno je više stambenih objekata odakle su evakuisane porodice.

Aktivirana nova klizišta

Na području općine Doboj Istok trenutno je aktivno 37 klizišta koja ugrožavaju 33 objekta i više lokalnih putnih pravaca. Zbog dva klizišta pokrenulo se mezarje u cijelosti i prijeti opasnost od premješanja cijelog mezarja. Na području općine Gradačac prijavljeno je 20 novih klizišta, dok je na području općine Kalesija prijavljeno aktiviranje 13 novih klizišta. Na području općine Srebrenik prijavljeno je pokretanje 54 klizišta koja su oštetila 31 stambni, 79 pomoćna objekta i 28 lokalna putna. U općini Živinice aktiviralo se ukupno sedam klizišta. Podsjećamo, na jučer održanoj vanredoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće zbog poplava na području Tuzlanskog kantona.

(TIP.ba)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši