Tvrđava Gradina Srebrenik

Na Javni konkurs za prijem nastavnika očekuje se 50 hiljada zahtjeva

Javni konkurs za prijem nastavnika u osnovne i srednje škole u Tuzlanskom kantonu biće objavljen u dnevnoj štampi i na službenoj web stranici Vlade TK najvjerovatnije do 6. augusta.

Ove godine promijenjena je procedura prijema uposlenika. Škole intervjuiraju kandidate, koji se posebno boduju i ponovno proslijeđuju resornom ministarstvu. Bodovi se zbrajaju, nakon čega se formira i konačna lista koja se vraća školama. Škole su te koje na kraju zapošljavaju nastavnike. Postoje kriteriji koje mora zadovoljiti svaki kandidat.

„Osnovni uvjeti apliciranja na ovaj konkurs su stručna sprema tražena konkursom, dokaz o položenom stručnom ispitu te da je kandidat zdravstveno sposoban za obavljanje posla propisanog konkursa. Svi imaju šansu, s tim da se vrši bodovanje. Ono što se boduje je dužina radnog staža u skladu sa nastavnim planom i programom, pripravničkim, odnosno volonterskim stažom, te čekanje na Zavodu za zapošljavanje”, kazala je Mersija Jahić, pomoćnica ministrice za obrazovanje TK.

Kandidatima se preporučuje da detaljno čitaju konkurs. To će olakšati i rad Ministarstvu. S obzirom da je 118 škola na Kantonu očekuje se da će imati oko 50 hiljada zahtjeva.

(Fena/Foto:ilustracija)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši