Munaru iznajmljuju za 500KM mjesečno

Na munaru džamije u mjestu Babunovići kod Srebrenika ‘BH Telecom’ je nedavno postavio antene za širenje signala. Takav odnos prema vjerskim objektima uvrijedio je tamošnje džematlije, koji taj potez nazivaju bezobraznim i žalosnim.
babunovici-dzamija

Prema tvrdnjama jednog mještanina, koji je insistirao da ostane anoniman, od 500 maraka koliko “Telecom” mjesečno plaća za postavljanje svojih uređaja, 350 pripada Medžlisu Islamske zajednice Srebrenik, a ostalih 150 ide lokalnom džematu.

Iako nerado govore o ovoj temi, navode o raspodjeli novca opovrgavaju u Medžisu IZ Srebrenik, tvrdeći da sav novac ostaje u Babunovićima.

Mevludin ef. Joldić, predsjednik MIZ-a Srebrenik, iznerviran zbog  molbe “Avaza” da obrazloži ovakav potez, tokom telefonskog razgovora rekao nam je da „novinari pišu samo negativno, čime vrijeđaju zajednicu” te nam poručio da „ih takvi pozivi nerviraju”.

Ipak, kazao je da je postavljanje uređaja na munaru odobrio Rijaset Islamske zajednice, uz saglasnost džematskog odbora.

– Od tog novca ni marka ne ide Medžlisu – kazao nam je Joldić.

Izvor: Avaz.ba

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši