Tvrđava Gradina Srebrenik

Metalni branik probio “audi” i usmrtio 25-godišnjeg Arnela Delića

Foto: O. Mujkic
Na magistralnom putu Tuzla – Orašje, u blizini autoservisa “Muminović”, na ulazu u Srebrenik iz pravca Tuzle, preksinoć oko 23 sata dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao Arnel Delić (25) iz Urože. On se nalazio u automobilu “audi 80” za čijim upravljačem je bio Ermin Delić (21), koji je i sam teško povrijeđen, kao i njegovi saputnici Sanjin Delić (22) i Šefik Delić (35) iz Urože.

Stravičan prizor

Vozač automobila “audi 80” (531-J-028), krećući se u pravcu Orašja, izgubio je kontrolu nad vozilom, prešao na lijevu stranu i u punoj brzini prednjom stranom auta udario u vrh metalnog branika s lijeve strane puta.

Na mjestu nesreće bio je stravičan prizor i pravo je čudo da nije bilo više ljudskih žrtava. Branik je bukvalno probio vozilo cijelom dužinom po kojem se “audi” nastavio kretati još oko 20 metara. Od siline udara otpali su pojedini dijelovi automobila, dok su zadnje sjedište i dio lima ostali nabijeni na braniku.

Snažan udarac probudio je stanare obližnjih kuća, koji su prvi priskočili u pomoć povrijeđenim mladićima, a ubrzo su stigli vatrogasci i ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik. Odvijala se prava drama jer je vozač ostao prikliješten u smrskanom i nasukanom vozilu.

Nakon što su pripadnici PVJ Srebrenik specijalnom brusilicom presjekli i izvukli branik iz vozila, medicinsko osoblje uspjelo je uz pomoć građana izvući teško povrijeđene mladiće iz “audija”. Nažalost, za Ermina Delića bilo je kasno.

Brojni lomovi

Nakon ukazane prve pomoći u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Srebrenik, trojica povrijeđenih mladića sanitetskim vozilima prevezeni su na UKC Tuzla. Vozač “audija” i saputnik Šefik Delić zadobili su višestruke frakture kostiju na nogama i rukama, te teške povrede po ostalim dijelovima tijela, dok se o povredama Sanjina Delića ljekari UKC-a Tuzla nisu izjasnili.

Uviđaj na licu mjesta, kojim je rukovodio kantonalni tužilac Rado Marković, obavili su pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik. Prema naređenju tužioca Markovića, tijelo stradalog 21-godišnjaka prevezeno je na Odjel patologije UKC Tuzla radi obdukcije, a bit će obavljena analiza krvi vozača “audija” i vještačenje tehničke ispravnosti vozila.

U vrijeme uviđaja više od tri sata saobraćaj se na izuzetno frekventnom magistralnom putu Tuzla – Orašje odvijao naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

dnevniavaz.ba

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši