Maturijada maturanata MSŠ Srebrenik (generacija 11/12)

Po prvi put na ovaj način u MSŠ Srebrenik održana je “Maturijada” za maturante generacije 11/12. Naime, maturijada se sastojla iz kulturno-zabavnog programa, koji je bio održan ispred MSŠ Srebrenik, te defilea čaršijom Srebrenika.
Svi maturalni razredi, njih dvanaest, imali su svoju boju majica. Program je počeo u 12:10h sa školskim zvonom, koje je simboliziralo posljednje zvono. Nakon zvona, razredi su izlazili onako kako su prozivani. Nakon što su svi završni razredi izašli, pozdrave je uputio zamjenik presjednice Vijeća učenika, Tarik Moranjkić. Nakon pozdrava, učenica III razreda Gimnazije, Merima Hercegovac je maturantima izrecitovala recitaciju “U čast maturantima”. Poslije odlične recitacije, svim svojim kolegama obratila se presjednica Vijeća učenika srednje škole, Mirheta Omerović, koja je i dala upute za defile gradom. Nakon govora presjednice, uslijedio je defile. Svi maturatni su se vratili pred školu gdje su se družili i zabavili, a nakon toga otišli i na “after party”.
Matursko veče za maturante Mješovite srednje škole Srebrenik održati će se 02.06. ove godine, u hotelu “PARK” Srebrenik.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši