Tvrđava Gradina Srebrenik

Maturanti plesali quadrille u Etno – selu kod Bijeljine

Ples quadrille
Predstavnici Plesnog studija „Sandoval“ iskoristili su sunčano vrijeme i u nedjelju 18. aprila 2010. godine za učesnike „Maturantske parade 2010“ iz Tuzle i Lukavca organizirali izlet u Etno – selo „Stanišići“ kod Bijeljine. – U Etno-selu smo prvo održali trening na otvorenom, koji je izazvao pažnju posjetilaca i novinara, te smo nakon probe iskoristili slobodno vrijeme da razgledamo sve što Etno selo “Stanišići” nudi u svom programu, kao što je šetnja i u poznavanje sa kulturno-historijskim nasljeđem. Također, uživali smo u razgledanju prirodnih ljepota, vožnji čamcima i maturanti su se odlično zabavili, jer ipak, izlet je i organiziran sa ciljem da se maturanti iz drugih škola međusobno upoznaju i druže. U Etno-selo je išlo osam autobusa, koje nam je osigurao “Gradski i prigradski saobraćaj” iz Tuzle, kojima se ovom prilikom i zahvaljujemo – istakla je Jasmina Numanović-Stjepanović, terenerica u Plesnom studiju „Sandoval“. Sljedeći izlet je također planiran u Etno-selo, 8. maja 2010. godine za maturante iz Gradačca, Gračanice, Srebrenika, Doboj-Istoka, Živinica i Kalesije.
Centralna manifestacije na kojoj će maturanti plesom quadrille pokušati da obore Guinnessov rekord bit će održana 21. maja 2010. godine i to u Tuzli na Trgu Slobode, kada će biti upriličen bogat kulturno-zabavni program za sve učesnike kao i posjetioce.
“Maturantska parada 2010“ za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda je projekat koji je pokrenuo Plesni klub „Urška“ iz Slovenije 2001. godine. Zamišljeno je da istovremeno plešu maturanti iz Sarajeva, Tuzle, Mostara, Travnika, Brčkog zajedno sa maturantima iz šezdesetak gradova Jugoistočne Evrope, satelitski povezanih radijskim signalom.

Bosanska medijska grupa Tuzla

(tuzlarije.net)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši