Tvrđava Gradina Srebrenik

Lažna dojava bombe u MSŠ Srebrenik

ne-odgovarajte-na-pozive-s-brojeva-39-391-392-393-394Dana, 14.03.2013.godine oko 09,00 sati PS Srebrenik zaprimila je prijavu da je Mješovitoj srednjoj školi Srebrenik, od strane NN lica, prijavljeno da je u školi postavljena eksplozivna naprava – bomba. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su izvršili evakuaciju učenika i nastavnog osoblja, poduzeli sve neophodne mjere i radnje u cilju zaštite ljudi i imovine, te obezbijedili unutrašnjost objekta i šire lice mjesta.

Uviđaj i kontradiverzioni pregled izvršili su policijski službenici OKP PU Gradačac – PS Srebrenik i Odjeljenja za kriminalističku tehniku i KDZ MUP TK-a, nakon čega je utvrđeno da je dojava bila lažna. O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Istog dana, operativnim radom policijski službenici Odjeljenja krim. policije PU Gradačac – PS Srebrenik su došli do saznanja o mogućim izvršiocima navedenog krivičnog djela, a radi se o četiri maloljetna učenika MSŠ Srebrenik.

Nad navedenim maloljetnicima, koji se mogu dovesti u vezu sa lažnom dojavom o postavljenoj bombi u MSŠ Srebrenik, izvršena kriminalistička obrada u prisustvu roditelja.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv navedenih lica će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužlaštvu Tuzla zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Zloupotreba znaka za pomoć i opasnost”.

 

izvor: muptk.ba

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši