Tvrđava Gradina Srebrenik

Koordiniranom akcijom policije lišen slobode razbojnik

mv nissanDana, 26.02.2013.godine Kantonalnom tužilaštvu Tuzla je, nakon izvršene kriminalističke obrade, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalje postupanje predat 17-godišnjak iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je zajedno sa još jednim licem (za kojim je u toku potraga), dana 25.02.2013.godine počinio krivično djelo razbojništvo nad radnicom zlatarske radnje u ulici 1. marta u Srebreniku, kojom prilikom je uz upotrebu vatrenog oružja – pištolja (pucanjem u stakleni dio pulta) iz unutrašnjosti objekta otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita.

Naime, ubrzo nakon zaprimljene prijave da je u Srebreniku izvršeno razbojništvo i da su se lica u pmv. “Nissan” udaljila u pravcu Tuzle, u potragu za izvršiocima uključili su se policijski službenici PU Gradačac – PS Srebrenik, PU Gračanica, PU Tuzla i službenici Jedinice policije za podršku MUP TK-a, što je rezultiralo pronalaskom vozila u G.Orahovici, a potom i lišenjem slobode jednog od lica koja su se udaljila iz vozila. Riječ je o 17-godišnjaku iz Tuzle koji je priveden u službene prostorije PS Srebrenik radi kriminalističke obrade, dok je pronađeno vozilo preveženo u krug PU Gračanica radi vještačenja.

U toku su daljnje zajedničke operativne aktivnosti policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, kao i intenzivirana potraga za osumnjičenikom koji je u u bjekstvu.

www.muptk.ba

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši