X
    Categories: Vijesti

Kompanija ‘Herceg’ dobila okolinsku dozvolu

Tvrđava Gradina Srebrenik

Niti jedan element koji bi mogao zagaditi kako vodu, tako i zemlju ili zrak, a koji je moguće eliminisati, neće napustiti krug ove fabrike.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Mirsad Hadžiselimović je danas sa saradnicima direktoru i upravi kompanije Herceg d.o.o. iz Srebrenika uručio okolinsku dozvolu.

Današnjim činom završena je trogodišnja procedura u okviru koje je Herceg ispunio sve propisane uvjete i stekao preduslove za dobijanje okolinske dozvole.

„U toku ove procedure mi smo morali dobiti i vodnu dozvolu za što smo prethodno morali psristupiti projektovanju i izgradnji sistema za prečišćavanje otpadnih voda“ rekao je direktor Komapnije Ramiz Karić, ističući da niti jedan element koji bi mogao zagaditi kako vodu, tako i zemlju ili zrak, a koji je moguće eliminisati, neće napustiti krug ove fabrike.

Herceg Srebrenik je današnjim činom još jednom pokazao svoju društvenu odgovornost, da mu je jednako stalo do poštovanja kako domaćih, tako i međunarodnih procedura i certifikata.

Inače, Hreceg zapošljava oko 260 radnika, a ovogodišnji promet firme se procijenjuje na oko 26 miliona KM.

Ministar Hadžiselimović je istakao zadovoljstvo što može ovakvoj kompaniji uručiti okolinsku dozvolu, te na taj mali način doprinijeti njenom uspješnom poslovanju i stvaranju preduslova za dalji rast i razvoj.

 

 

(Bportal.ba)