Klupko se odmotava: Dat prijedlog za puštanje na slobodu braće Delić

Šestomjesečni pritvor braće Delić zbog sukoba sa porodicom Malkočević iz Lipnice kod Tuzle u kome je bilo i po život opasnih povreda, u petak 27. aprila u jedanaest sati će napokon dobiti svoj epilog i “spora ruka pravde” će konačno izreći završnu riječ.

Na današnjem sudskom razmatranju u Općinskom sudu Tuzla, tužiteljstvo, ali i odbrana iznijeli su činjenično stanje i prezentovali niz tvrdnji ilustrovanih dokazima zvaničnih vještaka te iskazima svjedoka koji su se našli na mjestu događaja na kome su izbodena dva brata Delić i povrijeđeni članovi porodice Malkočević.

Riječ odbrane, koju drži advokat optuženih Delića – Stjepan Čačić, ističe da se čak šest tužitelja “izmjenjalo” u slučaju koji je na snazi od oktobra minule godine.

Dalje, advokat Čačić kaže da u šest mjeseci trajanja ovog slučaja tužiteljstvo nije saslušalo Deliće i da su stvari trebale biti potpuno drugačije. Čačić je dao prijedlog za puštanje na slobodu, jer nema, kako ističe i podcrtava nalazima vještačenja, zakonskih razloga za zadržavanje u zatvoru.

Nasuprot tome, izmjenjeno tužiteljstvo navodi da su Malkočevići napadnuti u svom dvorištu i da se radilo o samoodbrani koja se odigrala nakon što su automobili Delića onemogućili saobraćaj ispred kuće Malkočevića. Obrnute tvrdnje uz iskaze svjedoka, oko automobila koji su blokirali ulicu, između ostalog navodi i odbrana.

Tužiteljstvo i odbrana, iznose čitav niz argumenata koji se preklapaju i ukazuju na krivnju druge strane, a o čitavom slučaju smo pisali detaljno i ranije.

Epilog događaja je zakazan za kraj sedmice i tada će javnost znati i konačnu odluku oko Čačićevog prijedloga za slobodu Delića.

The post Klupko se odmotava: Dat prijedlog za puštanje na slobodu braće Delić appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]