Tvrđava Gradina Srebrenik

Kampanja u saobraćaju: PAZI KAKAV TRAG OSTAVLJAŠ

U okviru projekta Rad policije u zajednici i realizacije kampanje „Pazi kakav trag ostavljaš“ FMUP-a, službenici policije PS Srebrenik su tokom mjeseca novembra i decembra realizovali niz aktivnosti u cilju poboljšanja stanja sigurnosti drumskog saobraćaja.
Picture 011
S tim u vezi, između ostalog, ostvarena je izuzetno dobra saradnja sa Mješovitom srednjom školom u Srebreniku, posebno sa profesorima i učenicima saobraćajne struke (vozači i saobraćajni tehničari)  u sklopu koje je obavljena posjeta stanici za tehnički pregled u Srebreniku, gdje su  učenici  na licu mjesta mogli prisustvovati tehničkom pregledu vozila.
Picture 021

Takođe, u saradnji sa službenicima policije koji rade na poslovima kontrole i regulisanja saobraćaja, učenici MSŠ Srebrenik prisustvovali su izvođenju akcije pojačane kontrole saobraćaja, s akcentom na tehničku ispravnost vozila.

Picture 076

Kao završnica ovih aktivnosti jučer je (20.12.2012.godine) u prostorijama JU MSŠ Srebrenik, od strane službenika PS Srebrenik, organizovana edukativna radionica na temu sigurnost u saobraćaju. Radionica je bila namijenjena učenicima završnih razreda srednje škole, a istoj su pored učenika i prosvjetnih radnika MSŠ Srebrenik, prisustvovali i predstavnici Općine Srebrenik, predstavnici auto-škola i kandidati za vozače sa područja Srebrenika, te predstavnici Udruženja saobraćajnih inžinjera i tehničara TK-a. Po završetku radionice svim učesnicima je podijeljen edukativni materijal kampanje “Pazi kakav trag ostavljaš”.

izvor: www.muptk.ba

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši