Jedna od najvećih zapljena heroina u BiH u Brčkom

Provodeći nastavak aktivnosti u akciji kodnog naziva „Povratnik“, usmjerenoj na otkrivanje i procesuiranje organiziranih struktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i širom BiH, policijski službenici SIPA-e i Policije Brčko distrikta su po nalogu Tužilaštva BiH lišili slobode osumnjičenog Srđana Krndiju, rođenog 1990. godine u Banjaluci.

Također, operativnim radom i istražnim aktivnostima došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina opojne droge te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkrivena količina od više od 2 kilograma opojne droge heroin, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od oko 100.000 KM i što je jedna od najvećih zapljena heroina u BiH u proteklom periodu.

Akcija „Povratnik“ je usmjerena na borbu protiv organiziranog narko-kriminala u BiH, čiji su pripadnici vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu u BiH i u inostranstvu.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Istražne aktivnosti se nastavljaju, a osobe pod istragom su osumnjičene za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

The post Jedna od najvećih zapljena heroina u BiH u Brčkom appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]