Jedanaest opština u BiH ugroženih minima očekuju bolji dani

Međunarodna nevladina organizacija World Vision najavljuje početak implementacije projekta „Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH“ koji finansira Evropska unija. Ovaj dvogodišnji projekat ima za cilj da obezbjedi ekonomsku i socijalnu podršku  za 200 žrtava mina i njihovih porodica u BiH.

Projekat će biti implementiran u jedanaest minama ugroženih opština: Stanari, Doboj, Lukavac, Zvornik, Konjic, Čajniče, Velika Kladuša, Bihać, Bosanska Krupa, Donji Vakuf i Travnik. Ukupna vrijednost projekta je 388.830 eura, a finansira ga  Evropska unija u iznosu od 90% i World Vision Austria i ugrožene opštine u iznosu od 10%.

World Vision će, zajedno sa Organizacijom amputiraca UDAS, i u saradnji sa ugroženim opštinama i BHMAC-om, podržati izabrane korisnike da poboljšaju svoje vještine u upravljanju malim biznisom, nabaviti opremu za njihove biznise, te im pružiti stručno tehničku podršku u razvoju njihovih biznisa. Projekat će također obezbjediti trening za  osoblje Centara za mentalno zdravlje i Centara za rehabilitaciju u zajednici i promovisati pristup žrtava mina njihovim uslugama u ugroženim opštinama.

Procedura izbora korisnika će započeti objavom javnog poziva u novembru 2017. godine koji će biti postavljeni na oglasnoj ploči ugroženih opština, kao i na www.worldvision.ba, www.udas.rs.ba i www.bhmac.org.

The post Jedanaest opština u BiH ugroženih minima očekuju bolji dani appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]