Tvrđava Gradina Srebrenik

Javna tribina SDP BiH Srebrenik u Ježincu

Dana 13.09. (četvrtak) od 19,30h u MZ Ježinac je održana Javna tribina SDP BiH Srebrenik pred oko 100 simpatizera i članova SDP-a, a na kojoj je prezentovan izborni program i plan rada kandidata za načelnika, mr.sc. Sanela Buljubašića.

Prisutnima su se obratili kandidati na listi na Općinsko vijeće, nosilac liste za Općinsko vijeće te kandidat za načelnika,a moderator javne tribine bio je Damir Hodžić, Šef izbornog štaba za lokalne izbore 2012.

U svom obraćanju, kandidat za Općinsko vijeće, dr. Izudin Zahirović osvrnuo se na trenutnu situaciju u oblasti zdravstva i naglasio potrebu realizacije projekta nabavke mamografa za potrebe Doma zdravlja Srebrenik te osnivanja regionalnog dijagnostičkog centra u Domu zdravlja Srebrenik.

Prisutnima se, u ime mladih, obratila kandidatkinja na listi za Općinsko vijeće, apsolvent Pravnog fakulteta, Alma Muratović koja je naglasila da je, za stvaranje pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici neophodan lični angažman svih mladih, stoga je jako važno iskoristiti pravo glasa te za svoje predstavnike na pozicijama odlučivanja birati mlade, sposobne i odgovorne mlade kandidate.

Nosilac liste za Općinsko vijeće, prim. dr. Ziher Suljić prisutnima je predočio koje su to prednosti SDPove liste kandidata u odnosu na liste drugih političkih opcija te koliko je, za cjelokupan razvoj općine Srebrenik, značajno da glasačko tijelo ukaže povjerenje upravo SDPovom kandidatu za načelnika te SDPovim kandidatima na listi za Općinsko vijeće.

Završnim izlaganjem mr.sc. Sanela Buljubašića, kandidata za načelnika Općine Srebrenik, mještani MZ Ježinac su imali priliku uvjeriti se u kvalitetan program i plan rada Općinskog načelnika. Kandidat za načelnika je naznačio pravce djelovanja načelnika u službi privrede i obrta, povezivanja općine Srebrenik sa geopolitički sličnim općinama u zemljama Evropske unije kroz programe prekogranične saradnje te nove poslovne ideje za stvaranje ambijenta za nova radna mjesta.

IDEMO NAPRIJED!!!

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši