Tvrđava Gradina Srebrenik

Izgorio krov i alatnica pogona firme “Dilče”

Dilce u plamenu
U krugu pilane i pogona za proizvodnju briketa d.o.o. “Dilče”, koja se nalazi pored magistralnog puta Tuzla – Orašje u Špionici kod Srebrenika, preksinoć je izbio požar. Vatra, čiji se uzroci još ispituju, izbila je ispod nadstrešnice pogona za rezanje građe.

Požar se ubrzo proširio i na krov te susjednu alatnicu. Nakon poziva građana, ubrzo su stigli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik s raspoloživom opremom i vatrogasnim vozilima koji su se više od četiri sata borili s vatrenom stihijom.

Zahvaljujući blagovremenom dolasku, vatrogasci su upotrebom velikih količina vode već u startu veliki požar uspjeli staviti pod kontrolu. Time je spriječeno širenje vatre na obližnji silos, pogon za proizovdnju briketa, poslovnu zgradu i ostale objekte koji se nalaze u krugu firme.

Zbog veće količine zapaljene rezane građe i suhog drveta, ali i vjetra koji je otežavao posao vatrogascima, vatra je potpuno ugašena u 01.35 sati. U požaru je izgorio krov nadstrešnice pogona za rezanje građe i alatnice u dužini od oko 40 metara, te unutrašnjost alatnice.

Zahvaljujući velikim naporima srebreničkih vatrogasaca, spašeni su objekti vrijedni nekoliko stotina hiljada maraka.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 20.000 maraka, a uviđaj su obavili pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik koji rade na otkrivanju uzroka požara.

dnevniavaz.ba

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši