Izetbegović u Zenici: Moramo ojačati poziciju SDA, to je motor koji vuče BiH naprijed

Predsjednik SDA BiH i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović boravo je danas u radnoj posjeti Kantonalnom odboru SDA ZDK-a, gdje je razgovarano o problemima i zadacima unutar ove stranke.

Tom prilikom Izetbegović je istaknuo kako “grad Zenica i ZDK imaju jak realni sektor s rudnicima, željezarom i privatnim firmama, ali imaju i brojne probleme koji ih opterećuju”.

“Zenica je šampion po izvozu, BiH u regionu bilježi najveći porast izvoza, ali ova sredina nije zadovoljna međukantonalnom raspodjelom poreza i to je tema na kojoj ćemo stranački raditi i u Parlamentu FBiH”, istakao je Izetbegović.

Odgovarajući na pritanje medija o slabijim rezultatima na lokalnim izborima kazao je da nisu zadovoljni rezultatima lokalnih izbora, ali da se za ovogodišnje opće izbore moraju bolje pripremiti i “uraditi neke stvari kako se greške ne bi dogodile”.

“SDA jedina nije zaustavljala implementaciju Reformske agende, ucjenjivala ili kočila, dok drugi jesu, i mi moramo ojačati poziciju stranke na sljedećim izborima, jer je ona motor koji ovu zemlju vuče naprijed“, kazao je Izetbegović.

Govoreći o prijedlogu izmjene izbornog zakona, koji još uvijek nije izglasan, predsjednik SDA je napomenuo da će nastaviti raditi na tome i da očekuje da pomoć pruže Evropska unija i SAD, kao medijatori.

“Kada se uzme prijedlog HDZ-a i upozorenje Europske komisije da moramo implementirati presudu ‘Sejdić-Finci’, to su suprotstavljene stvari. Ostavlja se mali prostor da se izađe ususret presudi Ustavnog suda i nije lako pronaći rješenje koje će zadovoljiti građanski, etnički princip i zahtjeve strana, ali radit ćemo na tome”, pojasnio je Izetbegović.

Poslije sastanka medijima se obraio i predsjednik kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević, koji je kazao da je razgovarano o stanju u stranci i povjereništvima, te ciljevima i planovima koje planiraju provesti do ovogodišnjih izbora u koje ova stranka ulazi s velikim očekivanjima.

Izvor: radiosarajevo

The post Izetbegović u Zenici: Moramo ojačati poziciju SDA, to je motor koji vuče BiH naprijed appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]