Identifikovani razbojnici nad benzinskom pumpom i kladionicama na području Srebrenika

BP-Gazprom-Previle-640x360Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PS Srebrenik-PU Gradačac, PU Živinice, PU Kalesija i PU Tuzla) su zajedničkim koordiniranim operativnim radom rasvijetlili ukupno pet krivičnih djela razbojništva, počinjenih u proteklom periodu na području općina Srebrenik, Živinice i Kalesija.

Naime, policijski službenici PU Živinice su nakon prikupljenih operativnih saznanja o mogućim počiniocima KD-a dana 17.02.2014.godine lišili slobode N.P., rođen 1989.godine i E.H., rođen 1990.godine, oba nastanjena na području općine Tuzla, protiv kojih je nakon kriminalističke obrade Kantonalnom tužilaštvu TK-a podnešen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD razbojništvo nad radnicom sportske kladionice u mjestu Šerići, općina Živinice (06.02.2014.godine).

Policijski službenici PU Gradačac – PS Srebrenik su takođe izvršili kriminalističku obradu nad navedenim N.P. i E.H., te licem E.Dž. rođen 1994.godine, nastanjen na području općine Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da su na području općine Srebrenik, u različitim grupama i različitim svojstvima, počinili KD razbojništvo iz člana 289. stav 2. u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona FBiH. Tokom krim. obrade zadokumentovana su KD-a razbojništva počinjena nad radnicom sportske kladionice u mjestu Ćehaje (28.12.2013.godine), radnicom sportske kladionice u mjestu Tinja (04.02.2014.godine), i radnicom benzinske pumpe u mjestu Previle (09.02.2014.godine).

N.P., E.H. i E.Dž. su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

Radeći na navedenoj problematici, i policijski službenici PU Kalesija su protiv navedena tri lica Kantonalnom tužilaštvu TK-a dostavili Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD razbojništvo iz člana 289. stav 2. KZ FBiH (počinjeno 09.01.2014.godine nad radnicom sportske kladionice u mjestu G. Petrovice općina Kalesija).

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši