Tvrđava Gradina Srebrenik

I majka i sin izvučeni mrtvi iz srušene kuće u Tuzli

Tri osobe su smrtno stradale u klizištu koje je jutros progutalo porodičnu kuću Salkića u tuzlanskom naselju Crvene Njive.

Nakon što je jutros izvučeno tijelo Zilke Salkić, majke vlasnika kuće Ćamila Salkića, u popodnevnim satima izvučena su i mrtva tijela Ćamilove supruge i sina, Safije i Nermina Salkića (21).

Ćamil Salkić je spašen jutros i budući da je lakše povrijeđen smješten je u bolnicu.

Spasioci su satima pokušavali doći do Safije i Nermina koji su ostali zarobljeni pod zemljom u nadi da će ih uspjeti spasiti. Nažalost, iz kuće su izvukli njihova mrtva tijela, potvrdio nam je glasnogovornik MUP-a TK Miralem Malkić.

Nekoliko desetina porodica iz okoline evakuisano je zbog opasnosti od novog pomjeranja tla.

sarajevo-x.com

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši