Tvrđava Gradina Srebrenik

I dalje je obustavljen saobraćaj na pojedinim dionicama u BiH

Foto by Tito:Srebrenik-Bare

Slabija kiša i jutros pada u istočnoj i ponegdje centralnoj Bosni. Većina putnih pravaca u BIH jutros je prohodna, mada se i dalje na mnogim dionicama saobraćaj odvija otežano, zbog vode na kolovozu. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu.

I dalje je obustavljen saobraćaj na dionicama magistralnih puteva: M-17 Doboj-Modriča (u mjestima Ritešići i Botajica), M-14.1 Bijeljina-Brčko (u mjestu Vršani), M-14.1 Modriča-Gradačac (u mjestu Skugrić) i M-16.1 Derventa-Prnjavor (u mjestu Miškovici). U prekidu je odvijanje saobraćaja na dionici regionalnog puta R465 Modriča-Doboj (u mjestima Osječani i Vranjak).

Na putu Tuzla-Bijeljina (u mjestu Požarnica), zbog odrona, saobraćaj se odvija otežano-jednom trakom. Otežano se saobraća na putnim pravcima: R-465 Maglaj-Doboj (u mjestu Bijela Ploča), Banja Luka-Klašnice (u mjestu Čardačani), Prijedor-Bosanska Dubica,kao i na putnom pravcu Prnjavor-Banja Luka u mjestu Ratkovac (kod Prnjavora).

Zbog održavanja vjesrskog skupa Sveti Ivo u Podmilačju, danas od 10 sati do sutra (24.06.) do 20 sati obustavlja se saobraćaj teretnih vozila na dionici magistralnog puta M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. Za vrijeme obustave, teretna vozila bit će preusmjerena na putni pravac Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka. Iz istog razloga, danas i sutra na području Srednjobosanskog kantona zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija.

U toku su radovi na rekonstrukciji mosta u Topčić Polju, na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Doboj. Za vrijeme izvođenja radova vozila iz pravca Doboja se na raskrsnici u Topčić Polju isključuju i kreću preko naselja Topčić Polje i Nemila. Iz pravca Zenice, vozila preko 2,5 tone isključuju se sa magistralnog puta kod Nemile i kreću se kroz naselja Nemila i Topčić Polje, dok vozila do 2,5 tone ispred mosta u Topčić Polju skreću za naselja Kovanići i Begov Han i nakon toga ka ponovnom uključenju na magistralni put M-17.

Izdvajamo i ostale putne pravce gdje je zbog radova izmjenjen režim odvijanja saobraćaja: M-16.2 Jablanica-Prozor (u mjestu Gračanica), M-17 Jablanica-Mostar, M-18 Olovo-Kladanj-Živinice, M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-6 Trebinje-Klobuk i M-14.1 Bijeljina-Šepak. Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

(TIP.ba)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši