Haris Dedić PR VinoSalis 2018 u Tuzli: Ovo je zasigurno najveći Festival vina gastronomije i prateće opreme u regionu

Prvi Festival vina, prateće opreme i gastronomije VinoSalis 2018 bit će održan 19. i 20. juna u Tuzli, a okupit će oko 70 izlagača.

U regiji sjeveroistočne Bosne postoji više od 700 ugostiteljskih objekata i preko 120 hotela, te se osjetila potreba za ovim festivalom, pošto veliki broj ugostiteljskih radnika nema pravi kontakt s ljudima koji su inkorporirani u vinsku industriju.

“Ubjedljivo najveći Festival vina gastronomije i prateće opreme pa slobodno možemo reći i u regiji. Imat ćemo priliku probati produkte najznačajnijih vinarija prvenstveno regiona i to iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije koja je baš ove godine dobro zastupljena. Tu ćemo također imati priliku probati i odlična vina iz vinarija Mađarske, Austrije, Španije, Portugal i Italije. Trudili smo se da prezentujemo po prvi put u našem gradu sve ono što zaista kvalitetno te što je interesantno ljudima koji se bave i koji žive vino”, istakao je Haris Dedić, PR ovoga Festivala.




Ako ste istinski ljubitelj vina i zaista guštate u svakom gutljaju te magije zvana vino, onda je ovaj Festival pravo mjesto za vas.

Na jednom mjestu ćete imati mogućnost kušati produkte nekih od najznačajnijih vinarija, kako sa naših prostora tako i šire. Dobro došli!

Sunčica Kerošević

The post Haris Dedić PR VinoSalis 2018 u Tuzli: Ovo je zasigurno najveći Festival vina gastronomije i prateće opreme u regionu appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]