Granični policajac koji je pijan usmrtio motociklistu u Sarajevu osuđen na 16 mjeseci zatvora

Za izazivanje saobraćajne nesreće u pijanom stanju osuđen je na godinu i dva mjeseca, a za neukazivanje pomoći unesrećom jer je, podsjetimo, pobjegao sa mjesta nesreće, osuđen je na tri mjeseca zatvora.

Općinski sud Sarajevo mu je izrekao jedinstvenu kaznu u trajanju od 16 mjeseci.

Na ročištu za izjašnjenje o krivnji izjasnio se da nije kriv. Čorbo je 5. novembra 2015. godine upravljao Volvom iz pravca Dobroševića u alkoholisanom stanju (1,41 promila) vozeći 55 kilometara na sat. Šehović se na motociklu pokušavao uključiti u Reljevsku ulicu, ali je Čorbo naletio na njega te je prednjim čeonim dijelom automobila udario u lijevu stranu motocikla. Šehović je odbačen na drugu stranu ulice, prilikom čega je zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo na mjestu nesreće.

Čorbo je tada pobjegao sa mjesta nesreće, a za sobom je 150 metara vukao i motocikl. Nije se zaustavio da vidi da li je motociklista živ i može li mu se ukazati pomoć. Naknadno je pronađen na osnovu registarske tablice koja mu je spala s auta.

Ovaj slučaj pamte mnogi i zbog toga što je tada nadležan Kantonalni sud Sarajevo pustio na slobodu Čorbu bez da je obavijestio Kantonalno tužilaštvo KS o održanom ročištu i odluci. Slučaj se vukao mjesecima, a ogorčena porodica Alena Šehovića je čekala pravdu.

Črobo je bio suspendovan, ali primao platu do okončanja postupka.

Šehović je bio poznat po fotografiji Milomira Kovačevića Strašnog koji ga je fotografisao kao dječaka u ratnom Sarajevu. Na sebi je imao majicu sa likom Mikija Mausa, a u ruci je držao pušku. Ova fotografija postala je jedan od najprepoznatljivijih simbola četvorogodišnje opsade.

Izvor: klix

The post Granični policajac koji je pijan usmrtio motociklistu u Sarajevu osuđen na 16 mjeseci zatvora appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]