Gračanlija Mirsad Dogdić OGORČEN: Za koga sam dao svoje dijelove tijela?

Prava bura digla se ovih dana u Gračanici zbog slučaja Mirsada Dogdića, 44-godišnjeg ratnog vojnog invalida iz Malešića, za kojeg nema mjesta ni kao za čistača u Drugoj osnovnoj školi Gračanica.

Dogdić je kao 17-godišnjak uzeo pušku i otišao da brani BiH, tri puta je ranjavan. Radio bi sve, samo da njegova porodica, supruga i djeca, imaju koru hljeba.

Pet godina bio je povremeno angažiran kao ložač-domar u Područnoj školi Lohinja Donja, koja pripada Drugoj OŠ Gračanica. Sada, kad se ukazala prilika za stalno radno mjesto čistača u centralnoj školi, za prekaljenog borca i RVI nema mjesta – nije prošao na bodovanju.

Bolja od njega bila je supruga bivšeg direktora te škole Ifada Kruškića. Paradoksalno je da se u komisiji za bodovanje našao upravo Ifad Kruškić, što je kod Mirsada izazvalo sumnju u regularnost rada komisije.

“Čim sam došao na intervju i vidio da je u komisiji Ifad Kruškić, čija se supruga prijavila za čistačicu, sve mi je bilo jasno. Pitam se za koga sam dao svoju mladost, dijelove tijela”, govori ogorčeni Dogdić.

Direktor škole Kemal Helić kaže kako je u slučaju Dogdića sve rađeno po zakonu, a nakon što je održana hitna sjednica Školskog odbora, predsjednik Zlatan Ćehajić kazao nam je da je, prema njegovom mišljenju, bodovanje za mjesto čistača rađeno po zakonu, ali je iz Ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona zatraženo mišljenje o tome je li u radu komisije bilo sukoba interesa.

Dogdić je uložio prigovor i na bodovanje i na rad komisije.

Izvor: Avaz.ba

The post Gračanlija Mirsad Dogdić OGORČEN: Za koga sam dao svoje dijelove tijela? appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]