Globalna kampanja održana i u Srebreniku

“One Billion Rising” (“Jedna milijarda ustaje”) je globalna kampanja koja ima za cilj odgovoriti na strašnu statistiku prema kojoj je jedna od tri žene na planeti silovana ili pretučena u toku svog životu. To u konačnici dostiže cifru od JEDNE MILIJARDE ŽENA koje su podvrgnute nasilju. Jedna milijarda kćerki, majki, baka, partnerica, sestara i prijateljica.

14. februara, 2013. godine, na 15. godišnjicu V- dana, JEDNA MILIJARDA žena i svih onih koji ih vole izašli su, plesali, ustali i zahtijevali KRAJ NASILJU!

I građani našeg grada imali su priliku ustati protiv nasilja i uživati u performansu koji se održao na Trgu Alije Izetvegovića, jučer u 12h.

“Odziv građana je jako veliki i baš smo zadovoljni. U akciju su se uključili brojni volonteri, građani, mediji i zahvalni smo im na podršci. Što se tiče naše zemlje, osim u našem gradu, akcija se provodi još u preko 20 gradova širom BiH u čije je organizovanje uključeno preko 30 organizacija civilnog društva.”, istakao je koordinator Lokalnog tima Srebrenik, Amir Arifović.

Ples žena i muškaraca u svakoj državi na svijetu i kampanja JEDNA MILIJARDA USTAJE će pomjeriti Zemlju. V-dan želi da svijet vidi našu zajedničku snagu, brojčanost i solidarnost koja ne poznaje geografske granice.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši