Gastro show u Tuzli: Prilika da probate ukusna jela i osvojite vrijedne nagrade

Nakon najvećeg bureka na svijetu, koji je napravljen prošle godine u Tuzli, Udruženje ‘Zmajevo srce’ iz Tuzle organizuje drugi po redu ‘GASTRO SHOW’ koji će biti  održan u subotu, 23.juna, sa početkom u 11 sati  na platou  ispred TC Mercator u Tuzli. Prema najavi organizatora,  bit će upriličen nastup  preko 20 kulturno-umjetničkih društava iz cijele BiH uz brojne degustacije i promocije.

˝Kao i prošle godine i ove ćemo imati i humanitarne aktivnosti. Biće upriličene i nagradne igre za kupce u TC Mercator. Mlin Majić i prijatelji za kraj organizuju  i najveću sofru kojoj će svoj doprinos dati mnogi tuzlanski ugostiteljski objekti  koji sva jela spremaju od brašna Majić. Odlučili smo se za sofru jer ona na neki način predstavlja i slogu, jedinstvo, tradiciju. Sofra koju mi pripremamo na neki način simbolizuje Bosnu i Hercegovinu.  S obzirom da nam u goste dolaze i KUD-ovi iz  mnogih gradova naše zemlje, ovo će ujedno biti uvod i  u novi projekat ‘Dobre komšije’  koji će se realizovati tokom ljeta gdje će gradovi ugošćavati jedni druge baš poput dobrih komšija˝, saopšteno je iz  Udruženje ‘Zmajevo srce’.

Na manifestaciji će biti dodijeljena i priznanja  ‘ZMAJEVO SRCE’ istaknutim pojedincima.

‘Gastro show’ se nastavlja i kroz 14 dana  kad  će Mlin Majić praviti i gigantsku picu  od skoro 40 kvadrata. Nakon toga slijedi  bosanski lonac od preko 4.000 litara. Finiš ove sezone Gastro Show-a bi  trebao biti za Kurban Bajram kad  kad se priprema najveća baklavu na svijetu teška više od 600 kilograma˝, najavljuje organizator.

˝Burek  i ćevape koje  smo pripremali  u oktobru  2017 su u završnoj obradi  kod GUINNESSA  i mi očekujemo pozitivan odgovor do kraja jula 2018 .Imamo i dopis od WORLD ACADEMY RECORDS  koji je veći i od GUINNESSA, a  koji žele naš burek i ćevape proglasiti najvećim na svijetu˝, saopštili su iz Udruženje’ Zmajevo srce’ iz Tuzle.

The post Gastro show u Tuzli: Prilika da probate ukusna jela i osvojite vrijedne nagrade appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]