FOTO: Proširenje plaže na kompleksu Panonike odvija se po planu

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, obišao je danas sa saradnicima kompleks slanih jezera Panonika, gdje je završen remont na drugom i trećem jezeru.

Inače, u toku je remont i na prvom slanom jezeru, gdje se ujedno radi i na proširenju plaže prvog slanog jezera. U prostoru između brda i slanog jezera biti će izgrađena najprostranija plaža u kompleksu slanih jezera.

Do sada je postojao deficit prostora plaže, što je bio razlog da se jedno vještačko brdo pomjeri prema saobraćajnici gdje će vršiti funkciju zaštite od buke, od Sjeverne saobraćajnice.




The post FOTO: Proširenje plaže na kompleksu Panonike odvija se po planu appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]