FOTO: Posljednji oproštaj od malenog lava Arslana Kulačića

Na mjesnom mezarju u Nemili kod Zenice, danas je klanjana dženaza i obavljen ukop preminulom Arslanu Kulačiću, dječaku koji se mjesecima borio s teškom bolešću, a preminuo je 24. jula u istanbulskoj bolnici, javlja Anadolija.

Malom Arslanu je pri rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu i operisan je na UKC-u Tuzla kad je imao samo četiri mjeseca. Tumor se vratio i ponovo je operisan u Turskoj, gdje je prebačen u januaru ove godine.


Građani BiH, ali i mnogi drugi ljudi, pokazali su solidarnost kada je trebalo prikupiti novac za liječenje i nesebično su pružali pomoć. Unatoč napretku ostvarenom u liječenju, Arslan je preminuo u istanbulskoj bolnici 24. jula.

Dženaza malom Arslanu klanjana je ispred džamije u Nemili, a ukop je obavljen na lokalnom mezarju Dubovica kod Nemile.

The post FOTO: Posljednji oproštaj od malenog lava Arslana Kulačića appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]